Konopie w kuchni 2017-06-25T23:54:44+00:00

Konopie w kuchni

KONOPIE W KUCHNI to seria produktów dla wszystkich, pragnących zdrowo się odżywiać. Kulinarne zastosowanie konopi zaczyna się od nasion.

Nasiona są źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, zawierają oba kluczowe tłuszcze OMEGA 3 i 6, które są w najlepszych proporcjach dla ludzkiego organizmu.

Kolejne produkty z serii KONOPIE W KUCHNI, powstają właśnie z nasion:

Olej tłoczony jest na zimno. Jest jednym z najcenniejszych olejów roślinnych.
Największym skarbem oleju konopnego są nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), których jest
w nim wyjątkowo dużo (ok. 75 proc.) w tym kwas linolowy, alfa-linolenowy, gamma-linolenowy, oleinowy.

Białko to jedyne białko posiadające kwasy tłuszczowe, włącznie z kwasem omega-3 i kwasem gamma-linolenowym (GLA), w postaci naturalnej. Wyróżnia je także zrównoważone PH i lekkostrawność. To bogate źródło witaminy A, B1, B2, B3, B6, C, D i E, wapnia, magnezu, żelaza, cynku i inne mikroelementy.

Mąka, z natury bezglutenowa, powstaje z drobno zmielonych odtłuszczonych ziaren konopi. Jest źródłem nieprzetworzonego, bardzo dobrze przyswajalnego białka o pełnym składzie aminokwasowym oraz błonnika.
Wprowadź produkty konopne do swojej diety z serią KONOPIE W KUCHNI już dziś!

Wprowadź produkty konopne do swojej diety z serią „KONOPIE W KUCHNI”!

OLEJ Z NASION

  • Niełuskanych
  • Niełuskanych z CBD
  • Łuskanych
  • Prażonych

NASIONA KONOPI

  • Niełuskane
  • Łuskane
  • Prażone

BIAŁKO KONOPNE

  • Z błonnikiem
  • Bez błonnika

MĄKA KONOPNA